Mijn ervaringen met after sales.

De problemen met Pandora clips

Door Wimmel op zondag 24 september 2017 11:54 - Reacties (1)
Categorie: Customer (non)service, Views: 2.015

Enkele weken geleden heb ik mijn vrouw een Pandora armband cadeau gegeven. Zoals wellicht bekend kun je deze naar eigen wens samenstellen en enige emotionele waarde aan de bedels toekennen is dan ook niet vreemd. Bij de armband die mijn vrouw heeft uitgekozen zitten ook 2 zogenoemde clips waarmee volgens Pandora je charms en bedeltjes op hun plek blijven zitten.

Na een middagje winkelen komt mijn vrouw er gisteren achter dat een van de clips verdwenen is. Hoogstwaarschijnlijk is deze opengesprongen en er vandoor gegaan.Een kleine zoektocht op het internet laat zien dat dit behoorlijk vaak lijkt voor te komen. De rode draad binnen deze gevallen is dat bij een verloren clip niet kan worden aangetoond dat deze is opengesprongen vanwege een fabricagefout. Er zijn enkele meldingen waarbij de klantenservice de clip uit coulance heeft vervangen maar de meerderheid van de getroffen klanten wordt medegedeeld dat verlies niet onder de garantie valt. Dit is natuurlijk wel te begrijpen maar aan de andere kant best wel zuur. De armband van mijn vrouw is in de winkel samengesteld door een verkoopster, de kans dat de clip dus verkeerd bevestigd zou zijn is mijn inziens vrij klein.

Mijn vrouw heeft contact opgenomen met Pandora en heeft vlot te horen gekregen dat zij inderdaad pech heeft en dat Pandora hierin helaas niets kan betekenen.

Natuurlijk kan ik zelf een vervangende clip aanschaffen, als deze nog leverbaar is want de collectie wordt regelmatig ververst maar mijn vrouw is haar plezier in deze armband toch wel een beetje kwijtgeraakt. Zij is nu eigenlijk alleen nog maar aan het controleren dat de andere clip nog op zijn plek zit, daarnaast is de symmetrie die zij voor ogen had verdwenen met het afscheid van een clip. En er is geen garantie dat een nieuwe clip langer blijft zitten.

Met dit blog wil ik het gebeurde even van mij afschrijven en een kleine waarschuwing afgeven voor het gebruik van Pandora clips. De normale charms kunnen niet open en moeten aan de armband geregen worden, de kans op verlies is dus veel kleiner. Naar de klantenservice toe zou ik willen meegeven dat een onderzoek naar het verliezen van clips wellicht eens op zijn plaats is.

Service volgens Logitech en Coolblue.

Door Wimmel op vrijdag 8 september 2017 16:25 - Reacties (17)
Categorie: Customer (non)service, Views: 8.027

TL;DR
Begin juni een nieuwe muis gekocht, de bijbehorende software heb ik nooit aan de praat gekregen. Logitech support reageert niet op mijn vragen, laat het support incident wel openstaan. Uiteindelijk na 4 maanden contact opgenomen met Coolblue en aangegeven dat er niets mis is met de muis maar dat ik hem niet kan gebruiken waar ik hem voor heb aangeschaft en dat ik hem graag zou willen retourneren. Dezelfde dag een behulpzame reactie en een retouretiket ontvangen. Nadat zij de muis retour hebben ontvangen heb ik een shoptegoed ter waarde van het aankoopbedrag gekregen.

Een dikke thumbs up voor Coolblue


edit:
12-09
Van het shoptegoed heb ik een nieuwe switch aangeschaft. Enkele dagen later liggen er ook nog eens 2 handgeschreven kaartjes in de brievenbus. Hier wordt ik oprecht erg vrolijk van.

https://tweakers.net/ext/f/orsDWPbNfn02qXPuxN4w6Gyn/medium.jpg

/TL;DR


Eind mei gaf mijn trouwe Logitech Performance MX de geest dus ben ik gaan rondkijken voor een waardige vervanger. Mijn oog viel al snel op de Logitech MX Master maar dezelfde week zag ik toevallig op de frontpage de aankondiging van de MX Master 2S. De meest in het oog springende nieuwe feature was de Flow software waarbij meerdere devices met dezelfde muis bediend kunnen worden en waarbij het kopiŰren en plakken van bestanden tussen meerdere systemen tot de mogelijkheden behoort.

Coolblue was een van de eersten die deze muis konden leveren dus op negen juni heb ik bij hen de muis besteld. De volgende dag kwam deze binnen en vol verwachting heb ik op mijn desktop en laptop de Flow software ge´nstalleerd. Het pairen van de muis op beide systemen was een eitje maar wat ik ook probeerde, de software zag geen andere devices waarop Flow enabled was en toonde de volgende foutmelding "Logitech Flow wasn't able to automatically find other computers on the network". Het maakte niet uit of ik de detectie startte vanaf mijn desktop op laptop. Mijn systemen zijn domain joined en zowel file and printer sharing als network discovery is enabled. Beide systemen kunnen elkaar dan ook prima zien en bestanden delen gaat ook probleemloos.

Na enkele dagen storingzoeken heb ik een support incident aangemaakt bij Logitech. Al mijn positieve ervaringen met de uitmuntende support van Logitech uit het verleden zijn verbleekt bij mijn huidige ervaring.
Willem zei op 19 juni
Onderwerp: Logitech-support: MX Master 2S Wireless Mouse
Beschrijving: Besturingssysteem/apparaatplatform: Windows 10 - 1703 - ent x64
Bij het configureren van de FLOW feature krijg ik de melding: "Logitech Flow wasn't able to automatically find other computers on the network" Op beide machines heb ik de Logitech Options software ge´nstalleerd en de muis gekoppeld, in beide gevallen met een unifying adapter. De machines zijn domain joined en kunnen elkaar benaderen via het netwerk. Het maakt geen verschil wanneer ik de firewalls uitschakel. Windows filesharing werkt. In de firewall logs zie ik geen dropped packets.
PC1 netwerkconfiguratie: IPadres: 192.168.1.23 Subnet Mask: 255.255.255.192 Default Gateway: 192.168.1.1 DNS Servers: 192.168.1.16, 84.116.46.20
PC2 netwerkconfiguratie: IPadres: 192.168.1.31 Subnet Mask: 255.255.255.192 Default Gateway: 192.168.1.1 DNS Servers: 192.168.1.16, 84.116.46.20
Logitech zei op 28 juni
Ik heb uw case geŰscaleerd voor verder onderzoek, ik hoop binnen 5 werkdagen weer contact met u op te nemen.
Logitech zei op 6 juli
Kunt u wellicht een screenshot insturen van de foutmelding die u krijgt?

Overigens moeten beide computers ook een open verbinding hebben onderling met betrekking tot het delen van bestanden en sharing van de schijven — mogelijk kunt u hier ook nog naar kijken.
Willem zei op 6 juli
Bijgevoegd vindt u 2 screenshots, een van elk werkstation. Hierin ziet u naast de foutmelding en de hostname, dat zowel network discovery als file sharing enabled zijn. Zichtbaar is ook dat de machines elkaar in de verkenner kunnen zien.
Logitech zei op 12 juli
Voor de goede orde, zou ik graag ook van u het volgende bevestigd zien:
- U heeft kennelijk 2 Unifying ontvangers.
- Beiden zijn op een eigen computer aangesloten.
- Beide ontvangers zijn geprogrammeerd op een eigen kanaal; danwel ontvanger 1 op kanaal 1 op de muis en respectievelijk ontvanger 2 op kanaal 2 op de muis.
- Op beide computers is de setup voor Flow volledig gevolgd en er is bevestigd door Logitech Options dat Flow een complete installatie heeft >> dit wil ook zeggen dat u een "eigen scherm" heeft toegewezen aan iedere computer.
Willem zei op 12 juli
- U heeft kennelijk 2 Unifying ontvangers.
Inderdaad.
- Beiden zijn op een eigen computer aangesloten.
Ja.
- Beide ontvangers zijn geprogrammeerd op een eigen kanaal; danwel ontvanger 1 op kanaal 1 op de muis en respectievelijk ontvanger 2 op kanaal 2 op de muis.
Ja. Ik heb het ook nog geprobeerd door op 1 pc de muis via bluetooth te verbinden (kanaal 3) maar dat maakte geen verschil.
- Op beide computers is de setup voor Flow volledig gevolgd en er is bevestigd door Logitech Options dat Flow een complete installatie heeft >> dit wil ook zeggen dat u een "eigen scherm" heeft toegewezen aan iedere computer.
Nee: Op het moment dat ik binnen de options software naar het tabblad FLOW schakel en daar kies voor ‘Enable Flow’ gaat de software op zoek naar andere computers binnen het netwerk en stopt de setup met de eerder gemelde foutmelding. Het maakt ook geen verschil wanneer ik de setup vanaf de andere werkplek start.
Logitech zei op 14 juli
Dat klinkt vervelend dat u de foutmelding blijft krijgen. Dit laatste is dan een indicatie, dat onze software van de ene computer niet de andere kan vinden. De reden hiervoor is dat het thuisnetwerk niet volledig open is.

Helaas kunnen wij niet garanderen of regelen dat uw netwerk geheel open is, onze software heeft hier geen invloed op, het werkt simpelweg niet als het netwerk niet open is.

Is er wellicht een manier om te controleren of met de ene PC, bijvoorbeeld vrijelijk kunt bewegen in de mappenstructuur van de andere? Of om software te installeren op de ene computer dat in een map staat op de andere? Dit laatste geeft aan dat alle kanalen open zijn. Kunt u dit bevestigen?

Als dit laatste niet het geval is, dan raad ik aan ervoor te zorgen dat dit verandert. Ik hoor graag terug van u.
Willem zei op 14 juli
Mijn computers kunnen elkaar prima zien en ik kan met mijn account ook zonder problemen bladeren op andere PC’s in mijn netwerk. Hierbij wil ik wel even aantekenen dat ik niet begrijp wat de relatie tussen filesharing en flow is.

Volgens de informatie op logitech flow-help:
For computers on the same subnet that can ping each other using UDP broadcasts, Flow uses a fixed UDP port (59867) to listen for and discover other peers.
For those computers that are behind routers or firewalls, Flow uses a Logitech cloud service to assist with peer discovery. This discovery technique uses TCP port 443 to communicate with the server and UDP port 59868 to listen for pings from peers.


UDP port 59867 en TCP port 443 hebben niets te maken met de filesharing poorten van het SMB protocol TCP/UDP 445.
Zoals in onderstaand screenshot is te zien lijkt er zelfs niets te luisteren op voornoemde UDP poort. Een test op port 3389 laat zien dat het commando correct is, maar bij poort 59867 blijft het stil.
[Afbeelding]

Een netwerktrace laat geen verkeer zien op een van de genoemde poorten.
[Afbeelding]

Ik heb de software op beide systemen al eens verwijderd en opnieuw ge´nstalleerd maar dit heeft niet geholpen. De Options software start meerdere subprocessen waarbij in de startupparameters zichtbaar is dat er logging aanstaat.

[Afbeelding]

Dit is wat er op dit moment in het logfile staat:
[0706/222129.687:INFO:rc_l10n_handler.cc(131)] Language not in the available languages list: en-US
[0706/222129.687:INFO:rc_l10n_handler.cc(137)] Trying language from system preferred list: en-US
[0706/222129.687:INFO:rc_l10n_handler.cc(180)] Retrying after adjustments: en-US
[0706/222129.687:INFO:rc_l10n_handler.cc(137)] Trying language from system preferred list: en
[0706/222207.099:INFO:rc_l10n_handler.cc(131)] Language not in the available languages list: en-US
[0706/222207.099:INFO:rc_l10n_handler.cc(137)] Trying language from system preferred list: en-US
[0706/222207.099:INFO:rc_l10n_handler.cc(180)] Retrying after adjustments: en-US
[0706/222207.099:INFO:rc_l10n_handler.cc(137)] Trying language from system preferred list: en

Misschien kunnen jullie hier iets uithalen of wellicht kan het logniveau verhoogd worden?
Na bovenstaande mail werd het stil aan de kant van Logitech.
Willem schreef op 21 augustus
We zijn ondertussen meer dan een maand verder en ik wilde graag weten of er nog voortgang te melden is. Ik heb ondertussen ook de nieuwe versie van de options software ge´nstalleerd maar helaas verhelpt deze mijn problemen niet.
Ook deze mail bracht geen verandering in de radiostilte bij Logitech. Na nog even geduldig gewacht te hebben heb ik afgelopen dinsdag contact gezocht met Coolblue.
Willem schreef op 5 september
Ik heb op negen juni bij jullie een nieuwe muis aangeschaft . De keuze voor deze muis is gemaakt vanwege de nieuwe “flow” functionaliteit waarvan met deze muis gebruik gemaakt kan worden. Helaas krijg ik deze functionaliteit niet aan het werk. Na enkele dagen verschillende zaken geprobeerd te hebben heb ik op negentien juni een support case geopend bij Logitech.

Ondanks de ondersteuning van Logitech is het niet mogelijk gebleken om de flow functionaliteit aan de praat te krijgen. Tot op heden staat de supportcase nog open bij Logitech maar ondanks vragen van mijn kant hebben zij al sinds veertien juli niet meer gereageerd.

Ik zit nu dus met een kostbare muis die niet doet waar ik hem voor heb aangeschaft. Het liefst zou ik deze muis dan ook retourneren. Kunt u mij vertellen wat de mogelijkheden zijn? Omdat het een softwareprobleem betreft is het waarschijnlijk een lastig geval voor een mogelijke garantie-aanspraak.
Coolblue schreef op 5 september
Bedankt voor je bericht. Wat rot dat je muis dit probleem vertoont. Gezien de leeftijd van de bestelling is dit inderdaad een lastig probleem. Eigenlijk kan ik je alleen helpen via een reparatieprocedure. De mogelijkheid tot retourneren is namelijk behouden tot de eerste dertig dagen na aankoop. Bij een reparatie zal je er in ieder geval een onderzoek worden uitgevoerd. De uiteindelijke oplossing hangt af van de fabrikant.

Ik zal een retourmelding voor je aanmaken, met daarbij het verzoek om je geld terug te krijgen. De retourenafdeling zal uiteindelijk de beslissing maken over een mogelijke uitzondering. Wel zullen we de muis moeten ontvangen om uiteindelijk tot een beslissing te komen. Hiervoor zullen mijn collega's je voorzien van verzendlabels.

Hopelijk kunnen we je toch tegemoetkomen.
De verzendlabels ontving ik binnen een uur en de volgende dag heb ik de muis retourgezonden. Weer een dag later heeft Coolblue de muis in ontvangst genomen en kreeg ik onderstaand bericht.
Coolblue schreef op 7 september
Onlangs heb je je Logitech MX Master 2S Draadloze Muis Blauw naar ons teruggestuurd onder vermelding van het retournummer. We hebben het product inmiddels onderzocht en op basis hiervan besloten om je een shoptegoed aan te bieden. Zo kun je zelf een alternatief product uitzoeken.

Het shoptegoed kun je gebruiken in al onze (web)shops. Zodra je je keuze gemaakt hebt, kun je dit doorgeven aan onze collega's van de klantenservice. Zij zullen het product van jouw keuze voor je reserveren en het shoptegoed verrekenen.
Ik ben van mening dat Coolblue mijn probleem op een zeer klantvriendelijke manier heeft opgepakt.

Het incident staat bij Logitech nog steeds open, mocht er ooit nog een update komen laat ik dit uiteraard nog even weten.

De slechte kwaliteit van een Seiko horloge.

Door Wimmel op maandag 15 september 2014 19:19 - Reacties (58)
Categorie: Customer (non)service, Views: 20.587

Tijd voor een rant aan het adres van Seiko.

Mijn dochter heeft de hele zomer hard gewerkt in haar vakantiebaantje en besloot zichzelf een mooi horloge kado te doen. Be´nvloed door mijn voorkeur voor Seiko heeft ze tijdens een bezoek aan Amsterdam een horloge uitgezocht bij de Seiko Boutique. Ze was dolgelukkig met haar horloge totdat er na anderhalve week allemaal beschadigingen op het horlogebandje ontstonden.

Zij is daarop teruggereisd naar Amsterdam en heeft het horloge ter beoordeling aangeboden. Volgens de verkoopster was de schade een typisch voorbeeld van gebruikssporen en werd deze niet door de garantie gedekt. De verkoopster gaf aan dat deze sporen vaker voorkomen bij mensen die met het horloge op hun bureau rusten wanneer zij bijvoorbeeld met een computer werken. Nu geloof ik best dat deze houding beschadigingen kan veroorzaken maar in deze mate in zo'n korte tijd? Ik had niet gedacht dat Seiko zijn horlogebanden tegenwoordig van stopverf maakt. Mijn dochter is dus onverrichter zake teruggekeerd en is eigenlijk niet meer zo blij met haar Seiko.

Ik hoop dat Seiko in de toekomst duidelijk meldt dat het horloge niet geschikt is voor studenten die regelmatig aan een bureau zitten of, zoals de verkoopster voorstelde, in dat geval kleding met lange mouwen dienen te dragen om het horloge te beschermen.

http://i61.tinypic.com/nvoab5.jpg