De problemen met Pandora clips

Door Wimmel op zondag 24 september 2017 11:54 - Reacties (1)
Categorie: Customer (non)service, Views: 2.186

Enkele weken geleden heb ik mijn vrouw een Pandora armband cadeau gegeven. Zoals wellicht bekend kun je deze naar eigen wens samenstellen en enige emotionele waarde aan de bedels toekennen is dan ook niet vreemd. Bij de armband die mijn vrouw heeft uitgekozen zitten ook 2 zogenoemde clips waarmee volgens Pandora je charms en bedeltjes op hun plek blijven zitten.

Na een middagje winkelen komt mijn vrouw er gisteren achter dat een van de clips verdwenen is. Hoogstwaarschijnlijk is deze opengesprongen en er vandoor gegaan.Een kleine zoektocht op het internet laat zien dat dit behoorlijk vaak lijkt voor te komen. De rode draad binnen deze gevallen is dat bij een verloren clip niet kan worden aangetoond dat deze is opengesprongen vanwege een fabricagefout. Er zijn enkele meldingen waarbij de klantenservice de clip uit coulance heeft vervangen maar de meerderheid van de getroffen klanten wordt medegedeeld dat verlies niet onder de garantie valt. Dit is natuurlijk wel te begrijpen maar aan de andere kant best wel zuur. De armband van mijn vrouw is in de winkel samengesteld door een verkoopster, de kans dat de clip dus verkeerd bevestigd zou zijn is mijn inziens vrij klein.

Mijn vrouw heeft contact opgenomen met Pandora en heeft vlot te horen gekregen dat zij inderdaad pech heeft en dat Pandora hierin helaas niets kan betekenen.

Natuurlijk kan ik zelf een vervangende clip aanschaffen, als deze nog leverbaar is want de collectie wordt regelmatig ververst maar mijn vrouw is haar plezier in deze armband toch wel een beetje kwijtgeraakt. Zij is nu eigenlijk alleen nog maar aan het controleren dat de andere clip nog op zijn plek zit, daarnaast is de symmetrie die zij voor ogen had verdwenen met het afscheid van een clip. En er is geen garantie dat een nieuwe clip langer blijft zitten.

Met dit blog wil ik het gebeurde even van mij afschrijven en een kleine waarschuwing afgeven voor het gebruik van Pandora clips. De normale charms kunnen niet open en moeten aan de armband geregen worden, de kans op verlies is dus veel kleiner. Naar de klantenservice toe zou ik willen meegeven dat een onderzoek naar het verliezen van clips wellicht eens op zijn plaats is.

Volgende: Service volgens Logitech en Coolblue. 09-'17 Service volgens Logitech en Coolblue.

Reacties


Door Tweakers user Silent7, zondag 24 september 2017 19:21

Video maken
test je resterende clip en laat zien onder welke omstandigheden hij open gaat.
video op alle fora die er over praten laten zien en de hele gebruikersgroep aansporen tot gebruik #vervangmijncutclip
in wezen een goede service omdat je met wat rammelen, schuren, duwen ook gelijk kan laten zien wat niet goed is om te doen

Reageren is niet meer mogelijk